16 mayo 2019

13a edición del Premio de Novela Negra L’H Confidencial


16/05/2019
Lletres

L’escriptor David Monthiel guanya la 13a edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial

La novel•la es titula Nuestra señora de la esperanza i està ambientada a Cadis   El lliurament del premi es farà a la Biblioteca la Bòbila el 19 d’octubre
L’escriptor gadità David Monthiel ha estat el guanyador de l’edició 2019 del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial amb la novel•la titulada Nuestra señora de la esperanza, obra que barreja el gènere policíac amb una trama política.

Per emetre el veredicte, el jurat ha tingut en compte el rerefons de la novel•la, l’espai on es desenvolupa i els personatges, que transiten per una trama ben estructurada. Ambientada en el moment actual, l’autor barreja política, injustícies socials, manipulacions informatives, turisme, tràfic de drogues i la bombolla immobiliària.

El jurat també ha valorat el protagonisme que té la ciutat de Cadis, poc present en la novel•la negra espanyola, i l’homenatge que l’autor dedica a Manuel Vázquez Montalbán i que es detecta clarament en el desenvolupament de la intriga.

Nuestra señora de la esperanza és la tercera novel•la protagonitzada pel detectiu Rafael Bechiarelli, després de Carne de Carnaval (2017) i Las niñas de Cádiz (2018).

David Monthiel va néixer a Cadis el 1976. A més de la trilogia Bechiarelli ha publicat el llibre de relats Yuri Gagarin que estás en los cielos (2011) i els poemaris Apuntes para una teoría del valor (2013), Libro de la servidumbre (2011) i Apuntes de la servidumbre (2009), entre d’altres. També ha dirigit el guió del curt documental guanyador del Docuexpress 2017 del festival de cine documental Alcances, La memoria fantasma, del qual és també l’autor.

El jurat d’aquesta edició ha estat presidit pel regidor de Cultura, David Quirós, i format per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Anna Riera; la directora en funcions de la Biblioteca la Bòbila, Esther Ruiz; els membres del Club de Lectura de Novel•la Negra Manuel López i Mari Carmen Úbeda, i els especialistes en novel•la negra Jordi Canal i Àlex Martin.

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros. La novel•la es publicarà el mes d’octubre.  El guardó s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre. El lliurament del premi tindrà lloc el 19 d’octubre en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila.

No hay comentarios: